fbpx

Blog

Vopsește-ți caloriferul rapid și ușor!

Te-ai gândit vreodată să vopsești caloriferul? Pare o idee nebunească, dar ce ar fi lumea fără idei neobișnuite? Caloriferele sunt accesorii esențiale în căminele noastre, dar să fim sinceri, nu constituie neapărat un punct de atracție. Cum ar fi însă, să transformi caloriferul într-o pată de culoare atrăgătoare? 

Alege culoarea preferată de vopsea creată pentru calorifer AICI!

În tutorialul următor poți învăța chiar de la Annie Sloan, cum să vopsești un calorifer cu Chalk Paint® – rapid, ușor! AICI

Cum să vopsești un calorifer în 7 pași simpli?

Cum ai putea reda viața unui calorifer? Vopsește-l! Poți obține un calorifer vopsit nou în doar 2-3 zile! Alege gama de vopsea cretă pentru a obține un rezultat impecabil foarte ușor – fără șlefuire! 

  1. Pregătește caloriferul oferându-i o curățare rapidă cu o cârpă umedă (fără substanțe chimice dure, folosiți apă caldă cu săpun, dacă este necesar). Nu există nicio cerință pentru șlefuire sau amorsare – doar vopsea!
  1. În tutorial, cu scop demonstrativ, Annie a scos radiatorul de pe perete, dar în cele mai multe cazuri, ar fi mai ușor și la fel de eficient să pictezi radiatorul, în timp ce este încă atașat.
  1. Asigură-te că radiatorul este oprit și rece.
  1. Alege culoarea Chalk Paint® – aici Annie a folosit Chicago Grey. Ca întotdeauna, amestecă bine vopseaua înainte de fiecare utilizare.

Te poate interesa: Culori și nuanțe diferite de vopsea pentru calorifer

  1. Aplică vopseaua de creată direct pe calorifer – este atât de simplu! Perii de pe pensula Chalk Paint® au fost dezvoltați pentru a funcționa în special cu Chalk Paint®, dar orice perie va face.

Pensule și alte accesorii utile

  1. Deoarece metalul este o suprafață neporoasă, vopseaua nu se va absorbi în calorifer. Acest lucru înseamnă că primul strat poate avea striații, dar să nu te alarmezi! Asta este normal. Doar asigură-te că lași suficient timp de uscare între straturi! În unele cazuri, este posibil să fie necesară o a treia strată de Chalk Paint® pentru a obține o acoperire completă și lină.
  1. Odată vopsit și uscat, poți finisa radiatorul cu ceară sau lac Chalk Paint®, dar acest lucru nu este esențial. Căldura de la utilizarea caloriferelor va sigila vopseaua. Lacul sau ceara pot fi o alegere de stil și vor adăuga, de asemenea, o durabilitate suplimentară

Ce trebuie să știi despre vopsirea caloriferului?

Sfat util:

Pentru a evita fisurarea vopselei, asigură-te că radiatorul este complet uscat timp de cel puțin 24 de ore înainte de utilizare. Căldura poate provoca crăparea vopselei. Dacă alegi să aplici Chalk Paint® Wax, asigură-te că radiatorul este complet uscat (permiteți câteva zile) înainte de-l pune în funcțiune. 

Sursă: anniesloan.com

Sursă foto: madaboutthehouse.com

 

X