fbpx

Blog

Câte vieți are un scaun?

În 2018 am participat la mai multe ateliere Annie Sloan în Oxford. La unul din ele mi-am ales un scaun din recuzita pusă la dispoziția participanților, pe care l-am desfăcut, i-am revopsit structura de lemn, i-am refăcut șezutul și tapițeria de la zero. Astfel i-am dăruit a treia viață.

Era un scaun vopsit la a doua viață în Giverny. Am ales culoarea Firle, care tocmai se lansase pe piață împreună cu celelalte nuanțe din colecția Charleston. Pentru tapițerie am folosit modelul Tacit (Graphite și Old White).

Scaunul a călătorit din Oxford la Cluj, și a aterizat direct în magazinul Blue Brush Studio. Este un obiect de nădejde care mă servește zi de zi în modul cel mai direct.

În acești trei ani magazinul-atelier s-a schimbat mult. Am schimbat locația, odată cu ea și mobilierul, nu mai vorbesc de toate obiectele transformate în micul nostru atelier, care au venit, s-au metamorfozat, ne-au slujit, apoi au plecat la un nou stăpân. Acest scaun însă a rămas. Este un obiect cu suflet la care țin mult. Nemaivorbind de faptul că este bine dimensionat și extrem de comod.

Între timp în spatele scaunului a ajuns o etajeră vopsită în Chateau Grey și Louis Blue, iar în fața lui o masă elegantă îmbrăcată în culorile anului 2021: English Yellow și French Linen. În ultima vreme parcă îmi doream ceva care să se asorteze mai bine cu acest anturaj. Doream să îi păstrez tapițeria, așa că m-am hotărât pentru Rodmell. Se asortează bine cu toate culorile din jur, dar mai ales cu tapițeria.

Simțeam că mai lipsește ceva, condimentul care să le îmbie pe toate, așa am ajuns la alegerea unui șablon personalizat, realizat pentru una din comenzile noastre mai mari, care – întâmplător – folosește modele asemănătoare cu cele ale tapițeriei. Nu am exagerat cu decorația, ci am folosit ca tehnică adițională texturarea cu Saltwash. Asta în primul rând pentru a nu încărca obiectul, în al doilea rând pentru a-l asorta cu textura traverselor mesei.

Pentru că îmi plac surprizele, m-am decis să nu decorez scaunul în mod simetric. Modelele șablonate sunt aplicate cu Old White în mod diferit pe dosul și fața spătarului. Sunt foarte mulțumită de rezultat, și mă simt inspirată de fiecare dată când mă așez pe dumnealui. Uite așa, a renăscut scaunul pentru a patra oară.

Nu vă feriți de transformări: chiar dacă ați vopsit un obiect de mobilier, revopsiți-l de câte ori simțiți nevoia de ceva nou.

 

Septembrie 2021

X