fbpx

Blog

Comodă în stil Coastal

Nostalgia mării și litoralului de toamnă persistă. Impresiile personale sunt cele mai puternice. În cursul plimbărilor pe malul Mării Negre ne-am lăsat furate de culori, lumini și forme: multe neutre șj pasteluri cu accente de albastru, violet și verde. Și desigur texturi. Din păcate fotografiile nu redau căldura soarelui, briza mării și miresmele care se amestecă. Să vă servească ca inspirație pentru stilul costal.

Comoda cu multe sertare arăta decolorată de soare, uscată de vânt, striga după nisip și scoici.

Am degresat-o bine, după care am vopsit-o cu o combinație de Amsterdam Green cu Svenska Blue. Pentru sigilare am folosit doar ceară albă, care să evidențieze denivelările suprafeței de lemn.

Blatul piesei era destul de pătat și prea „neted”, nicicum nu se potrivea cu restul corpului. Am aplicat aceeași combinație de culori, dar din vopsea mai uscată, pe care am apăsat – înainte de uscarea completă – ștampila Barnwood Planks. 

Suprafața astfel obținută este texturată, cu urme de venatură de lemn. Peste ea am aplicat neuniform, imitând niște valuri, un model cu șiruri de frunze, parte din ștampila Bohemia. Blatul a fost pe urmă lăcuit pentru o protecție mai ridicată.

Sigur că nu m-am putut abține: în interiorul sertarelor am ascuns și alte culori (Henrietta, Svenska Blue și Country Grey). De ce să nu avem o surpriză când le deschidem? Butoanele sertarelor le-am decorat cu ciucuri de sfoară de cânepă și câteva mulaje colorate din colecția Sea Shells.

Am decorat-o cu suveniruri culese de pe malul mării.

 

X