fbpx

Blog

Dulăpioare în stil industrial

Cele două dulăpioare confecționate din lemn de pin au ajuns la noi în atelier în stare foarte bună, dar parcă nu aveau personalitate. A trecut ceva timp până când mi-am imaginat concret cum le voi recondiționa. La început știam doar că forma lor cere un caracter masculin și culori mai reci.

Am dat jos cu decapant și hârtie abrazivă lacul vechi de pe blat și sertatul de sus, deoarece aici intenționam să închid cu ceară maronie. Partea de jos a fost vopsită în culoarea Graphite, un gri foarte închis, cu tentă maronie, peste care am aplicat două straturi de lac mat. Sertarul de sus respectiv partea superioară a celuilalt corp au fost decorate cu un model din setul ștampilelor IOD și au fost ceruite cu ceară maronie.

Mânerele și rafturile interioare au fost vopsite într-o nuanță de aur pal cu aspect mat, pe care am obținut-o prin amestecarea prafului Gold Pale cu lac mat, nuanțat cu un strop de vopsea Graphite, care conferă un ton de eleganță celor două piese, dar fără să le îndepărteze de stilul industrial.

Consider că se potrivesc perfect oricărui interior modern, industrial, minimalist, și nu doar.

Ambele piese se pot cumpăra aici, sau personal în magazin-atelierul nostru din centrul Clujului.

X