fbpx

Blog

De ce sunt deosebite prafurile metalice?

Easy Colour praf metalic pentru finisare si antichizare

Metalele prețioase prezentate în formă de praf sau pudră sunt ideale pentru a înnobila orice obiect, au nevoie doar de un agent de aplicare transparent (lac sau ceară). Se comportă ca un pigment natural. Pentru majoritatea produselor sunt folosite înlocuitoare: praful argintiu se confecționează din aluminiu, cele de culoare aurie/arămie sau bronz din cupru. Cele comercializate de noi sunt din gama Easy Color, produse în Belgia și le găsiți în două granulații diferite: 2500 și 4000 (adică fină și foarte fină) și trei nuanțe: auriu intens (rich-pale gold) și cupru (copper) și auriu pal (pale gold). Se pot amesteca în lac lucios sau mat pe bază de apă (proporția 1:2, 1:3), sau în ceară incoloră (în proporție de cca. 1:1).

Testați prafurile și în vopsea! Amestecați cantități variate de praf în vopsele și observați cum se schimbă aspectul vopselei. Compuneți-vă rețeta proprie!

Pentru întinderea lacului folosiți o pensulă dreptunghiulară cu păr mai fin. Aplicați în două straturi, după care – pentru sigilare – întindeți două straturi de lac mat sau lucios, după prefenință.

O putem folosi și pentru șablonare, singurul impediment fiind faptul, că șablonul nu se poate curăța așa de ușor ca după vopsea, însă efectul e deosebit, merită încercat.

Ceara pigmentată se poate folosi pentru evidențierea detaliilor, o puteți aplica cu degetul (la fel ca Annie Sloan Gilding Wax) sau cu o pensulă, doar după aplicarea unui strat de bază cu ceara incoloră: Clear Wax.

octombrie, 2021

X