fbpx

Blog

Descoperă Annie Sloan Satin Paint – o alegere simplă pentru transformarea spațiului

Ce este Annie Sloan Satin Paint?

Satin Paint este o vopsea cu ușor luciu, pigmentație puternică, autonivelantă care NU necesită sigilare și are o rezistență excelentă la abraziune. Este ideală pentru acoperirea suprafețelor verticale netede, fără a necesita pregătiri complicate.

Paletarul conține 16 culori superbe, potrivite stilului contemporan. Ceea ce face această gamă și mai versatilă este faptul că fiecare dintre aceste culori are un echivalent în paletarul Annie Sloan Wall Paint. Această corespondență vă oferă posibilitatea de a folosi aceeași culoare în diferite zone ale casei, creând o continuitate armonioasă în designul interior. De exemplu, puteți alege aceeași nuanță pentru ușă și pentru perete sau calorifer.

Este o soluție pentru cei care doresc să schimbe culoarea unei suprafețe, și nu vor să profite de posibilitățile creative oferite de Annie Sloan Chalk Paint™.

Caracteristici cheie:

Luciu subtil: Satin Paint oferă un finisaj cu un luciu de 10%, aducând o notă subtilă de strălucire

Rezistență bună: Această vopsea se remarcă prin rezistența sa la abraziune, făcându-o potrivită pentru suprafețe din lemn, PAL și metal, în special verticale.

Fără necesitatea șlefuirii: Pe suprafețe de lemn natur, lemn șlefuit și metal (care nu ruginește) poate aplica fără grund. Totuși, pentru o aderență optimă pe suprafețe din PAL melaminat, lemn lăcuit sau vopsit, după degresare recomandăm aplicarea a 1-2 straturi subțiri de grund special de legătură, cum ar fi grundul Montoprimer TOTAL.

Versatilitate în proiectele de design: Cu cele 3 tipuri de vopsea Annie Sloan: Chalk Paint, Satin Paint și Wall Paint (cretoasă, satinată și de perete), puteți transforma un interior complet prin vopsire și decorare, de la mobilier, pereți, uși, ferestre până la suprafețe mai solicitate.

De ce să alegi Satin Paint?

Pentru simplitate: Este alegerea perfectă pentru cei care doresc doar să redecoreze, fără a implica procese creative complexe.

Pentru un design interior modern: Satin Paint face parte dintr-un concept modern de design interior, oferind materiale adaptate la nevoile clienților.

Alte beneficii:

Ușor de aplicat: Se aplică ușor cu o pensulă plată sau cu o rolă cu burete în 2-3 straturi.

Nu se scurge. Este densă, dar mai fluidă decât Chalk Paint™, se răspândește ușor, cu urme aproape nevizibile de pensulă sau rolă.

Eco-friendly: Este inodoră, sigură pentru jucării (Toy Safe), și are un conținut scăzut de VOC (< 5 g/l)

Uscare rapidă: Se usucă în maxim 1 oră și ajunge la priză completă în 14 zile.

Eficiență în Utilizare: O cutie de 750 ml poate acoperi aproximativ 11mp pe strat, în funcție de suprafață și condiții.

Sfaturi practice de pregătire și aplicare:

PREGĂTIREA SUPRAFEȚELOR:

Toate suprafețele trebuie să fie curate, uscate, curățate de grăsimi și alte impurități, desprăfuite. Vă sfătuim să folosiți un detergent pe bază de apă, cum ar fi detergentul de vase, sau alcool ethnic pentru o curățare temeinică.

Noduri de rășină: aplicați căldură în zonă pentru a extrage cât mai mult material rășinos posibil. folosiți o spatulă pentru a o îndepărta. curățați suprafața folosind alcool tehnic și lăsați zona să se usuce înainte de vopsire. O altă soluție ar fi produsul Kvistlack, care acoperă și sigilează petele de rășină.

Reparații cu chit de lemn: lăsați să se usuce chitul, șlefuiți dacă este necesar și îndepărtați praful de pe suprafață.

Vopsirea pe suprafețe vopsite, ceruite sau lăcuite: Șlefuiți, curățați și degresați temeinic orice suprafață vopsită anterior cu vopsea lucioasă, ceruită sau lăcuită înainte de a folosi Annie Sloan Satin Paint. O metodă mai eficientă și comodă ar fi ca pe suprafața degresată să aplicați 1-2 straturi subțiri de grund special, ex Montoprimer Total, care formează punte între suprafață și vopsea.

Suprafață interioară de lemn netratat: Pentru cele mai bune rezultate la vopsirea tâmplăriei noi folosiți un strat diluat de Annie Sloan Satin Paint ca strat de bază.

Pregătirea suprafețelor din metal: șlefuiți temeinic suprafața, curățați și degresați orice suprafață metalică nevopsită. Suprafețele metalice vopsite anterior trebuie șlefuite până la îndepărtarea peliculelor de vopsea crăpate sau neaderente.

Pentru a asigura longevitatea vopselei Annie Sloan Satin Paint și pentru a proteja supra

fața metalică, se recomandă ca prim strat, utilizarea unui grund special pentru metale.

Vopsirea caloriferului: Asigurați-vă că radiatorul a fost oprit și lăsat să se răcească complet. Lăsați un timp de uscare de cel puțin o zi nainte de a porni radiatorul.

APLICARE

Se amestecă foarte bine înainte de fiecare utilizare!!!

Aplicare cu pensula: Aplicați un strat rezonabil de gros de vopsea Annie Sloan Satin Paint folosind o pensulă de înaltă calitate cu vârf fin și păr sintetic (de exemplu, pensula plată Annie Sloan). Aplicați vopseaua într-o direcție și apoi în cealaltă  pentru a obține acoperirea d

orită. Evitați să întindeți prea mult vopseaua pe suprafață, deoarece acest lucru va duce la degradarea vopselei. Acoperirea completă poate fi obținută după al doilea sau al treilea strat.

Aplicare cu rola: Pentru a obține un finisaj bun cu Annie Sloan Satin Paint, fără pete sau efect de “coajă de portocală se recomandă folosirea rolei burete cu puține pori (ex. Annie Sloan). Rola aplică vopseaua pe suprafață într-un strat mai subțire decât pensula, prin urmare pot fi necesare straturi suplimentare pentru a obține o acoperire completă

TIMP DE USCARE/REVOPSIRE

  • Se usucă la atingere în 60 de minute. Timpul de uscare este orientativ, depinde de factorii de mediu și de cantitatea de vopsea aplicată. Se poate aplica următorul strat odată ce stratul anterior e uscat la atingere.
  • Se recomandă aplicarea a 2-3 straturi
  • Lăsați până la 14 zile să se “întărească” și să atingă duritatea și durabilitatea optimă.
  • Alocați un timp suplimentar de uscare atunci când vopseaua Annie Sloan Satin Paint este folosită în baie. Agenții tensioactivi se pot dizolva dacă suprafața proaspăt vopsită este expusă la umezeală sau la abur înainte de uscarea completă.

DEPOZITARE/DURATA DE VIAŢĂ PE RAFT

Păstrați cutia într-un loc răcoros și uscat. Evitați temperaturile extreme. Pentru rezultate optime, utilizați vopseaua în termen de 6 luni după deschidere.

CURĂŢAREA UNELTELOR

Pentru cele mai bune rezultate, îndepărtați cât mai multă vopsea de pe pensulă sau rolă după ce ați terminat vopsitul. Apoi curățați bine cu apă caldă și săpun, și uscați cu o cârpă din microfibră.

ÎNTREŢINEREA SUPRAFEŢEI

Înainte de a curăța o suprafață proaspăt vopsită, trebuie respectată perioada de întărire completă de 14 zile. Suprafața poate fi apoi curățată cu apă cu săpun și o cârpă moale. Dacă este necesară o protecție suplimentară, de exemlu în cazul bucătăriilor sau a blaturilor de masa aplicați lacul Chalk Paint Lacquer de Annie Sloan în minim două straturi.

Experiența noastră:

Am testat cu succes culoarea PemberleyBlue pe un lambriu vechi, lucios, obținând rezultate excelente. O cutie și jumătate de 750 ml a fost suficientă pentru a acoperi aproximativ 12 mp în două straturi (total 24 mp vopsit), după aplicarea unui strat subțire de grund Montoprimer Total.

Lambriu Annie Sloan Pembery Blue

Lambriu Annie Sloan Pembery Blue

 

X