fbpx

Blog

Două măsuțe Aubusson

Cele două obiecte ne-au fost încredințate cu dorința de a le schimba înfățișarea în așa fel, încât să capete prin culoare mai mult caracter și să se armonizeze cu designul camerei în care se află. Blatul măsuței de cafea a fost zgâriată și reparată la repezeală, așa că a necesitat o șlefuire profundă.
#AubussonBlue a fost o alegere imediată pentru măsuță de cafea, dar ne-am dorit o nuanță ușor mai luminoasă. Așa că am amestecat un pic de #NapoleonicBlue în el, obținând astfel culoarea dominantă.
Primul strat de vopsea pe noptieră a fost o nuanță foarte plăcută de #ChateauGrey amestecat cu #OldWhite, peste care am aplicat amestecul de Aubusson și Napoleonic.
Am păstrat culoarea de bază la interiorul sertarului de la noptieră. Apoi am ales pentru decorarea tăbliilor și la interiorul sertarului transferul #PrimandTrim. Muchiile le-am șlefuit (metoda distress) până a apărut stratul de bază Chateau Grey.
Blaturile au trecut prin mai multe faze: la început le-am vopsit cu Château Grey deschis cu Old White, dar parcă era prea banală și plată culoarea. Apoi au devenit Aubusson Blue, dar ne lipsea cireașa de pe tort. În final, după niște experimente, am amestecat #Coco cu #Honfleur și un luciu de lac maro, pe care le-am aplicat pe blat prin tehnica color wash, cu ajutorul unei pensule de burete. Blaturile le-am sigilat cu trei straturi de lac, restul părților cu ceară transparentă. La baza picioarelor am aplicat ceară maronie Annie Sloan #DarkWax.
X