fbpx

Blog

Două noptiere Olive – Inspirație si trenduri ECO

Reconditioneaza mobila veche cu ajutorul Annie Sloan Chalk Paint.

Adesea, când decidem să reamenajăm apartamentul sau casa, una dintre cele mai obișnuite opțiuni este să înlocuim mobilierul. Acest lucru implică fie relocarea lui, fie renunțarea la piesele vechi, ceea ce nu este mereu o soluție sustenabilă. De obiciei, mobilierul vechi are o calitate superioară celei noi, iar singurul aspect care ne deranjează este culoarea sau simpla plictiseală cu atmosfera veche.

Atunci când vine vorba despre recondiționarea mobilei, alegerea vopselei potrivite și inspirația din trendurile eco devin esențiale. Recent, am avut ocazia de a colabora cu un client special care a dorit să aducă o schimbare subtilă, dar de efect, în casa sa. Noptierele sale IKEA au devenit obiectul de transformare, și vrem să vă împărtășim această poveste inspiratoare de recondiționare.

Recondiționare cu Annie Sloan Chalk Paint

Clienta noastră însă a colaborat cu un designer de interior care ne cunoaște produsele. Așa că, pe lângă câteva piese noi, a propus recondiționarea pieselor vechi în așa fel, încât să se potrivească cu stilul pieselor noi și culorile alese, o paletă de culori pastelate reci cu bejuri calde și câteva accente de nuanțe calde.

Cele două noptiere IKEA au sosit la noi băițuite într-un roșu cărămiziu, cu blatul zgâriat și o tentativă de antichizare cu o lazură închisă. Am șlefuit blaturile și raftul antichizat, în timp ce restul pieselor au fost curățate cu atenție folosind spray-ul nostru preferat de curățare MultiClean.

Alegerea culorilor si modelului boho

Pentru a crea o atmosferă nouă și vibrantă, am optat pentru culorile Annie Sloan Chalk Paint. Structura noptierelor a primit o nouă viață cu nuanța Olive, în timp ce blaturile și sertarele au fost îmbrăcate în CountryGrey și Coco. Dar aici nu s-a oprit creativitatea!

Modelul de pe fața sertarelor a fost realizat cu ajutorul șablonului reutilizabil Boho, inspirat de o altă piesă de lemn din apartament. Astfel, am adus un element unic și personalizat în proiect.

Detalii speciale si protecția vopselei

Pentru a păstra autenticitatea noptierelor, am păstrat butonii pentru sertare în forma lor originală. Vopseaua Annie Sloan Chalk Paint și o pensulă plată au fost alegerile noastre pentru a obține o acoperire uniformă și strălucirea dorită. Ca de obicei, am pregătit o mică surpriză în interiorul sertarului.

Pentru protecția vopselei Olive, am aplicat cu grijă ceară transparentă Annie Sloan Clear Wax, iar pentru sigilarea blaturilor și sertarelor, am folosit lac mat Cedria Sol Lasur în trei straturi.

Reutilizare și sustenabilitate

Acest proiect nu este doar despre transformare, ci și despre reutilizare și sustenabilitate. Mobila veche a prins viață din nou, contribuind la reducerea deșeurilor și promovând un stil de viață eco-friendly.

Concluzie

Cele două noptiere gemene au devenit unicate, completate de trei tablouri de lemn decorate cu nuanțele Louis Blue și Old White, precum și cu trei piese din colecția transferului IOD Ladies in Waiting.

Mulțumim pentru încredere și le dorim proprietarilor să se bucure cât mai mult de aceste piese elegante!

Reconditionarea mobilei este o modalitate minunată de a aduce prospețime în spațiul dvs. de locuit și de a contribui la trendurile eco din domeniul designului interior.

 

 

 

 

X