Viața în Capri Pink

În marele val de #vopsimtot în alb, mă bucur enorm pentru această nuanță îndrăzneață, boemă, exuberantă adusă recent pe piață de către Annie Sloan. Pe rețelele de socializare observ cu stupoare două tendințe de grup:
1. vai, cum să vopsiți o mobilă atât de frumoasă și valoroasă, mai bine o dați spre restaurare, și
2. dacă e să o vopsiți, folosiți alb, că e de clasă, sau în cel mai rău caz nuanțe pastelate.

Nu este greșită niciuna din abordări, doar că ne ține departe de fascinanta lume a culorilor Annie Sloan. Știm cu toții cât de provocatoare pot fi culorile și ce paleta largă de emoții ne pot trezi, așa că noi am ales de această dată să trăim intens.

Într-un an presărat de încercări și provocări, Annie s-a gândit la o culoare excitantă, plină de putere și caracter care ne va inspira și ne va dirija atenția în direcția creației. Capri este o nuanță de roz fierbinte, dinamică, de zile mari. Cea care a inspirat-o pe Annie nu este altcineva, decât creatoarea de modă extravagantă a anilor 1920, Elsa Schiaparelli.

Chiar dacă nuanța exista în natură – gândiți-vă doar la florile de Bougainvillea – până relativ recent nu a fost posibilă recreerea sa prin metode sintetice. Odată intrată pe piață, a devenit favorita surrealiștilor, în frunte cu Salvador Dali și Schiaparelli. Cea din urmă a creat chiar și un parfum inspirat de această culoare, căreia – nu întâmplător – i-a dat numele de Shocking. Cert este că nuanța nu are nimic de-a face cu rozul suav de pudră, favorita designului din anii ‘60. Este un roz plin de foc pentru artiști boemi care se exprimă direct, cu energie și pasiune.

Culoarea și-a primit numele după insula italiană Capri, o destinație de turism în revenire, și a fost inspirată de rozurile aprinse care se regăsesc în toate paletarele tradiționale, de la textilele mexicane până la arta decorativă ale camioanelor pakistaneze sau interioarele caravanelor romilor.

Capri Pink este o nuanță onestă de fucsia, plină de energie și profunzime, provocativă dar în același timp captivantă. Folosiți-o ca și culoare de accent în asociere cu tonuri vii reci, cu nuanțe de roșu și roz pentru a crea o simfonie tonală, sau pe fundal de tonuri calde de maro pentru piese elegante și sofisticate.

Dacă doriți să aflați mai multe despre cum s-a născut această nuanță și care au fost sursele de inspirație, urmăriți acest film, în care vă povestește marea doamnă a vopselelor în persoană:

https://www.facebook.com/watch/live/?v=3395663997210193&ref=watch_permalink

În atelierul nostru va deveni o culoare de bază pentru stilul boem. Adorăm caracterul său vibrant în asociere cu alte culori vii. L-am folosit deja pentru două obiecte: o măsuță de cafea și un cufăr. Pe cel din urmă vi-l vom prezenta în următorul articol de blog.

 

Text: arh. Kati Moscu

 

 

butoni mobila din magazinul Blue Brush Studio. Care sa-la leg?

Mâner sau buton? Înainte de toate, trebuie să te decizi dacă vrei mâner sau buton pentru piesa ta de mobilă....

Ce este colecția capsulă? Colecția capsulă este o serie limitată de nuanțe de vopsele de perete asortate, care prezintă o...

The Colourist color chart

Designerii de interior, atunci când aleg nuanțele, se folosesc de o paletă de culori. Paleta de culori este special concepută...